1 marca zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie – Smaki Karnawału, podczas którego szef kuchni i doradca kulinarny Tomasz Królikowski zaprezentuje w restauracji przygotowanie dwóch dań oraz poprowadzi degustację.
Tomasz Królikowski od ponad 20 lat jest związany z kulinariami. Swoją kulinarną karierę rozpoczął w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce – Villa Toscania w Wielkopolsce, gdzie pod okiem włoskich mistrzów w Mediolanie szlifował swoje umiejętności. Po pięciu latach przeniósł się na Wyspy Brytyjskie, gdzie pełnił funkcję szefa kuchni m.in. w prestiżowych miejscach Londynu, takich jak Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz British Library.
Po powrocie do Polski w 2013 roku objął stanowisko szefa kuchni w Bistro Słony, gdzie łączył tradycyjne smaki z nowoczesnymi europejskimi akcentami.
Tomasz Królikowski na co dzień dzieli się swoją pasją i kulinarnymi umiejętnościami w programie TVP2 Pytanie na Śniadanie. Już wkrótce będziecie mogli spróbować jego specjałów na Białołęce.
To jeden z artykułów powiązanych z branżą - restauracje i puby Białołęka.