PIEKARNIE - MOKOTÓW

W dzielnicy Mokotów istnieje szereg piekarni. W każdej z nich można zamówić świeże pieczywo żytnie, pszenne, ciemne, razowe, z ziarnami. Nie ma nic lepszego niż pyszna i świeżutka bułka na śniadanie. W naszym Portalu znajdą Państwo wykaz piekarni zlokalizowanych na terenie Mokotowa. Chrupiący rogal? Pieczywo tostowe? Chleb pszenny? Zamów prosto z piekarni.
Bądź pierwszy i dodaj swoją firmę do tej branży
2731
Mięciutki, ciepły chleb z chrupiącą skórką? Jeżeli o tym właśnie Państwo marzą, to muszą Państwo znaleźć sprawdzoną piekarnię w swojej okolicy. Jeżeli poszukują Państwo najlepszych piekarni na warszawskim Mokotowie to z pewnością znajdą je Państwo na naszej stronie.

Istnieje wiele rodzajów pieczywa, które posiadają odmienny smak i zapach. Jaki chleb powinni Państwo wybrać? Przede wszystkim warto, aby zwrócili Państwo uwagę, na to, z czego wyrobione jest pieczywo. Pieczywo z użyciem drożdży jest miękkie oraz szybciej wypiekane niż to na bazie zakwasu.

Chleb na zakwasie ma zbitą konsystencję i jest treściwy oraz dłużej zachowuje świeżość. Również rodzaj mąki ma wpływ na chleb. Pieczywo na bazie mąki pszennej, czyli białej jest jasne oraz szybko dostarcza energii. Natomiast chleb razowy ma ciemną barwę oraz zawiera dużo więcej cennych składników odżywczych.

Chleb na bazie mąki żytniej jest ciężkostrawny, jednak szybko syci, ponieważ zawiera spore ilości błonnika. Istnieją trzy rodzaje pieczywa: pszenne, żytnie i mieszane. Pieczywo pszenne zwykłe to chleb, bułki czy bagietki francuskie. Pieczywo pszenne wyborowe, które zawiera tłuszcz i masę jajeczną to rogale, kajzerki czy chleb tostowy. Natomiast pieczywo pszenne półcukiernicze to rogale, bułki maślane czy chałka. Do pieczywa żytniego zaliczamy chleb żytni, pumpernikiel czy turystyczny. Natomiast pieczywo mieszane to chleb wiejski, oliwski czy mleczny.

Jaką mokotowską piekarnię powinni Państwo wybrać?
Przede wszystkim dobra piekarnia oferuje tradycyjnie wypiekany chleb z najlepszych składników. Nie tak jak chleb sklepowy, który ulepszany jest konserwantami i barwiony karmelem. Ponadto warto, aby chleb był wyrabiany na miejscu, ponieważ chleb tylko wypiekany, może okazać się nawet dziewięciomiesięczną mrożonką.

W dzielnicy Mokotów znajdą Państwo wiele piekarni oferujących codziennie świeże pieczywo w dobrej cenie.

Piekarnie na terenie Dzielnicy Mokotów oferują swoim Klientom:

  • Pieczywo codzienne - róznego rodzaju pieczywa jak chleb zwykły, chleb wiejski, górski, foremkowy, chleb baltonowski, orkiszowy, żytni, razowy i alpejski.

  • Pieczywo pakowane - róznego rodzaju chleby krojone i pakowane, takie jak chleby pszenno-żytnie, chleby razowe na naturalnym zakwasie, chleby razowe żytnie i pełnoziarniste bez drożdży oraz pieczywo tostowe.

  • Bułki codzienne - różnego rodzaju bułki wyborowe, kajzerki, grahamki, bagietki, ciabatty, bułki z rodzynkami, bułki żytnie i orkiszowe oraz rogale maślane.

  • Bułki pakowane - róznego rodzaju bułki do hamburgerów i hot-dogów.


Jaka jest cena chlebów pszenno-żytnich w piekarniach na terenie Dzielnicy Mokotów?
Cena chlebów pszeno-żytnich jest zależna od rodzaju chleba i jego gramatury, zaczyna się od około 8 złotych za chleb codzienny o masie 650 gramów, poprzez około 13 złotych za chleb okrągły o masie 1000 gramów, aż do około 22 złote i więcej za chleb weselny o masie 2000 gramów.

Jaka jest cena chlebów żytnio-razowych w piekarniach na Mokotowie?
Cena chleba żytnio-razowego zależy od jego rodzaju oraz masy, zaczyna się od około 9 złotych za chleb żytni o masie 500 gramów, poprzez 12 złotych za chleb razowy z amarantusem o masie 600 gramów, aż do około 13 złotych i więcej za chleby na zakwasie bez drożdży o masie 600 gramów.

Jaka jest cena chlebów krojonych i pakowanych w piekarni z Mokotowa?
Ceny chleba pakowanego i krojonego zależą od rodzaju, zaczynają się od około 3,00 złotych za chleb baltonowski krojony o masie 500 gramów, poprzez około 4,00 złotych za chleb żytnio-pszenny o masie 450 gramów, do około 4.90 za chleb gruboziarnisty o masie 330 gramów.

Jaka jest cena bułek w mokotowskich piekarniach?
Cena bułki jest uzależniona od jej składu i wielkości, zaczyna się od około 0,30 złotych za kajzerkę o wielkości 50 gramów, poprzez około 0,60 złotych za bułkę poznańską o wielkości 80 gramów, do 1,20 za bułkę orkiszową o wielkości 65 gramów.

Ile kosztują bułki pakowane w piekarni na Mokotowie?
Cena bułek pakowanych zależy od rodzaju, zaczyna się od około 3,20 złotych za bułkę wrocławską o wadze 300 gramów, poprzez około 5,50 złotych za paczkę ośmiu bułek pszenne do hot-dogów o wadze 8x45 gramów, aż do około 7,20 za bułki słodkie bezglutenowe.

Jakie są ceny bagietek w piekarniach z terenu Mokotowa?
Cena bagietek zależy od wielkości, zaczyna się od około 2 złotych za bagietkę mini o długości 45 centymetrów, do około 9,00 złotych za dużą bagietkę francuską.

Podany cennik w piekarniach na Mokotowie jest szacunkowy i rzeczywiste ceny mogą się znacznie różnić. Ceny zależą od wielu czynników jak rodzaj pieczywa, jego gramatura, ilość dodatków i rodzaj piekarni.
 
baner
baner
baner
WydarzeniaDodaj firmeKontaktOferty pracyRegulamin